Iskolai tanulás

Az élményórákon valós beszédszituácókat teremtünk, anyanyelvi környezetben. Központi elemük a felszabadult társalgás és a közös játék. Hiszünk benne, hogy akkor tudsz a leghatékonyabban tanulni, ha közben jól érzed magad.

Otthoni felkészülés

Ahhoz, hogy az órák gördülékenyen menjenek, elengedhetetlen az egyéni tanulás. Ennek köszönhetően mindenki felkészülten érkezik az órára, így itt már a beszélgetésre tudsz koncentrálni, nincsenek váratlan helyzetek - ez pedig önbizalmat ad.

Mit tanulhatsz nálunk?

Küldetésünk, hogy megadjuk az embereknek a teljes szabadságot a felszabadult, könnyed angol társalgás lehetőségével.

A témaköröket úgy állítottuk össze, hogy tényleg hasznosak legyenek a mindennapokban. A szókincsed észrevétlenül, de folyamatosan bővül. Egyre gördülékenyebben, választékosabban, egyre angolosabban tudsz majd beszélni anélkül, hogy megerőltető lenne a tanulás. Ezáltal nagy önbizalommal tudsz majd fellépni, ha olyan helyzetbe kerülsz, ahol angolul kell beszélned.

Hogyan tanítunk?

Módszerünk két pillérre épül: a játékos élményórák és az egyéni tanulás, ismétlés. Ez a két összetevő együttesen biztosítja, hogy észrevétlenül, de annál hatékonyabban fejlődjön az angoltudásod.

A módszer gerincét az élményórák adják. Az óra bemelegítő beszélgetéssel kezdődik, majd rátérünk az intenzív beszélgetést igénylő házi feladatokra. Ezután következhet a zenehallgatás vagy dalszöveg-elemzés, egy sorozat- vagy filmrészlet megtekintése (imádjuk a Jóbarátokat!), majd az arról való társalgás. Az órákat színesítik még a szókincs- és beszédfejlesztő társasjátékok, a szerepjátékok, az élménybeszámolók. Gyakorlati köznyelvi szólásokat tanulunk, vicceket, újságcikkeket olvasunk, YouTube videókat nézünk és azokat is megvitatjuk... kimeríthetetlenül sok témánk van, hogy végigbeszéljétek az órákat!

Ahhoz, hogy az órák gördülékenyen menjenek, elengedhetetlen az egyéni tanulás. Ennek köszönhetően mindenki felkészültén érkezik az órára, így itt már a beszélgetésre tudsz koncentrálni, nincsenek váratlan helyzetek - ez megelőzi a szorongást. Továbbá, ezáltal a diákok nyelvtudásbeli különbsége kiegyenlítődik. Különböző projektfeladatokat fogsz kapni, melyekre egyedül vagy párosával kell majd felkészülnöd. A témák érdekesek, változatosak, és pont annyi kihívás van bennük, amennyi a fejlődésedhez kell.

Ha csoportban tanulsz, akkor az egyéni tanulást segíthetik a külön igénybevehető egyéni órák.  Ezeken az órákon a nyelvi mentoraink kizárólag veled foglalkoznak és megválaszolják a felmerülő kérdéseid, segítenek a csoport órákra felkészülni.

Rendkívül fontos a folyamatos ismétlés. Ha szokásoddá válik, hogy mindennap eltölts néhány percet a korábban tanultak áttekintésével, megállíthatatlan leszel a fejlődésben. A beszédgyakorlásban a Chat Mate-ek, vagyis a beszédgyakorlók támogatnak, akik a nap szinte bármely pontján rendelkezésedre állnak, hogy néhány perc csevegéssel segítsenek beépíteni az új tudást. Ez az aktív, anyanyelvi környezet garantálja, hogy a tanulóink szókincse folyamatosan fejlődjön, egyre könnyebben, gyorsabban, egyre angolosabban beszéljenek.

A teljeskörű angol

A teljeskörű angol lényege, hogy az angol nyelv a mindennapjaid részévé váljon. Ha szeretnéd a lehető legtöbbet kihozni módszerünkből, mi biztosítjuk a feltételeket: vegyél részt az élményórákon, tanulj egyéni órák keretében és gyakorolj minden nap egy beszédgyakorló Chat Mate-el. Továbbá részt vehetsz iskolán kívüli eseményeinken, amik tovább erősítik az angol környezeti hatást. 

Ha mind a négy lehetőséggel élsz, garantáltan eléred a kívánt eredményt. Csak rajtad múlik, hogy belevágsz-e!

A képzések során 7 kommunikációs készséget fejlesztünk

Angolul
gondolkodás

Helyes
mondatalkotás

Hallott
szövegértés

Beszéd-
sebesség

Kiejtés

Szókincs

Önbizalom

Jelentkezz kötelezettségmentes
ingyenes konzultációra!

  • kb. 20 perces konzultáció online vagy személyesen, hogy felmérjük az igényeidet és megfelelő javaslatot tudjunk adni.
  • Célok meghatározása
  • Ideális tanfolyam, optimális mátrix kiválasztása
  • Kérdések tisztázása
Részletek és jelentkezés

Miből állnak az élményórák?

Az élményórák néhány modulja – a teljesség igénye nélkül. Minden egyes modulunk növeli az önbizalmad és a folyékony angol beszéded.

Digitális könyvtár a Café Englishben

Tanulj a novellákkal!

A szóbeli készségedet nagymértékben javítják, ha könyvbeszámolókat készítesz és tanulsz meg, melyet a következő élményórára hozol magaddal. A felkészüléshez ad segítséget a többszáz kötetes online könyvtárunk, ahol rengeteg könnyed, komoly, klasszikus vagy modern könyvből válogat a tanárod, a szintednek megfelelően.

Gyakorolj a digitális szókártyákkal!

Tudtad, hogy a szókártya egy különösen hatékony módja annak, hogy új szavakat tanulj meg? Egy hátránya van csupán... el kell készíteni. Nálunk ingyenesen kapod meg a világ egyik legelterjedtebb szókártya-rendszerét, feltöltve a szükséges alapszókinccsel. A mobilappal több száz szókártya áll azonnal rendelkezésedre a szavak és mondatok begyakorlására, melyet bármikor és bárhol megtehetsz.

Szótár alkalmazás a kényelmes angol tanuláshoz a Café Englishben
Tanulj kedvenc fimjeidből és sorozataidból a Café Englishben

Tanuljunk filmekkel!

Az otthoni felkészülés során nyugodt körülmények között és szórakozva tudsz felkészülni egy néhány mondatos összefoglalóval, melyet a következő élményórára hozol magaddal. Mi már kiválogattuk neked a Jóbarátok, a Szex és New York, a David Letterman Show, a TED érdekfeszítő előadásai és a YouTube legütősebb részleteit. 

Játsszunk!

Imádunk játszani az angolórákon. Nagyon sok különböző társasjátékunk van, melyek a játék során észrevétlenül késztetnek beszédre és hihetetlen sebességgel tanulsz meg új szavakat és kifejezéseket. (Charades, Heads-up, Cluedo és így tovább...)

Tanuljunk zenével!

A fülbemászó angol zenével könnyű és szórakoztató a nyelvtanulás. Már egyetlen zeneszám feldolgozásával is játszva tudsz tucatnyi új szót vagy kifejezést megtanulni. Segítünk megérteni, értelmezni és a gyakorlatba ültetni az újdonságokat. A zenehallgatás kiváló lehetőség a hallott szövegértésed fejlesztésére is.

Add elő!

Mások előtt megszólalni? Na azt már nem!
Ismerősek a gondolat? Nos, segítünk megtörni a jeget. Fokozatosan megtanítunk, hogy hogyan készülj fel egy prezentációra. Több alkalommal is lehetőséged lesz arra, hogy a saját magad által készített, néhány perces prezidet előadd az élményórák keretében. Tanáraink mindenben segítenek és támogatnak. Igazi önbizalombomba!

Mesélj a képekről!

Első lépések a folyékony beszédhez. Oszd meg a többiekkel a legutóbbi élményed. Faragj néhány egyszerű mondatot, hozd magaddal fényképes emlékeid és oszd meg velünk. Olyan beszédtémákat választunk, melyekhez személyes és érzelmi kapcsolatod van. Ez nagyban könnyíti az új szavak beépülését.

Vitázzunk!

A vita hevében el is felejted, hogy angolul beszélsz. Talán az egyik legjobb módszer arra, hogy a spontán angol nyelvtudásod fejleszd. Érdemes otthon a tanár által adott témára előre felkészülni gondolatokkal, szavakkal és kifejezésekkel. Minél több ilyen éles helyzetben veszel részt, annál inkább nő az önbizalmad.

Tanuljunk hírekből!

A szóbeli készségedet nagymértékben javítja, ha hírösszefoglalót készítesz és tanulsz meg. Otthon nyugodt körülmények között és szórakozva tudsz felkészülni egy néhány mondatos hírösszefoglalóval, melyet a következő élményórára hozol magaddal. Mi már kiválogattuk neked a CNN 10 perc és a BBC naprakész híradásainak legütősebb részleteit. Induljon a közös munka!

Éld át a valós helyzeteket!

A Café English módszer (szerintünk) a leghatékonyabb módja a tantermi angoltanulásnak. Ennél már csak egy jobb dolog létezik: élőben használni a nyelvet! Diákjainkat ezért arra ösztönözzük, hogy vegyenek részt olyan hétvégi találkozókon, ahol megismerkedhetnek Budapesten élő külföldiekkel és élőben tudják gyakorolni az angol nyelvet.  

Rengeteg eszközünk van arra, hogy folyamatosan szóval tartsunk. Felkeltettük a kíváncsiságod? Nézd meg a képzéseinket!

Jelentkezz kötelezettségmentes ingyenes konzultációra!

  • kb. 20 perces konzultáció online vagy személyesen, hogy felmérjük az igényeidet és megfelelő javaslatot tudjunk adni.
  • Célok meghatározása
  • Ideális tanfolyam, optimális mátrix kiválasztása
  • Kérdések tisztázása
jelentkezés
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
ingyenes konzultáció