Angol oktatás során mind a magánórákon, mind a csoportos foglalkozásokon kizárólag anyanyelvű tanárok vannak. A mentoraink, ahogy hívjuk őket, egyáltalán nem beszélnek magyarul, de ettől nem kell félni. Egyrészt ezzel próbáljuk megteremteni azt az anyanyelvi környezetet, ami abban segít a diákoknak, hogy kialakuljon az angolul való gondolkodás. Másrészt ez adja meg a hiteles angol nyelvoktatás alapjait.

A leghatékonyabb tanulás szempontjából az általunk létrehozott mátrix tanulási modellt tartjuk a legideálisabbnak,  ami azt jelenti, hogy a diáknak lehetőséget biztosítunk, hogy különböző formákban találkozzon az angol nyelvvel. Pont úgy, mint az életben. Azt tapasztaltuk, hogy azok a diákok, akik kihasználják a magánórák, csoportórák, beszédgyakorló foglalkozások és a közösségi eseményeken való részvételt, azoknál hamarabb ragadnak meg a szavak és gyorsabban fejlődnek, mint azok a diákok, akik csak egyoldalúan – mondjuk csak magánórák formájában tanulnak. Az egyes foglalkozási típusok egymást jól kiegészítik és egymást határozottan erősítik. Ezért a diák hamarabb jut el a céljának kitűzött szintre.

A mátrixunkban négy modult hoztunk létre. Az egyik az idézőjelben „klasszikus  magánóra”, a csoportóra, ahol maximum 5 diák van egy csoportban, ugyanakkor ezek mellett két nagyon fontos új elemünk is van. Az egyik a beszédgyakorló foglalkozás és a másik a közösségi események.

Hogyha a diák ezeken a kötetlen foglalkozásokon is ugyanolyan szorgalommal részt vesz, mint amúgy a formális oktatásban, akkor lényegesen hamarabb tanul meg angolul, mint hogyha mondjuk csak magánórákat vesz.

Máshogy fogalmazva. Hogyha a diák rendelkezik 100 órányi idővel és az ehhez szükséges anyagi erőforrással, akkor nagy valószínűséggel akkor fog a legrövidebb idő alatt a legnagyobb fejlődést felmutatni, hogyha a mátrix minden egyes lehetőségét kihasználja.

Ha veszünk 5 diákot, akik közül négyen csak egy-egy típusú foglalkozást választanak és az ötödik diák minden típusú órán részt vesz, akkor a legeredményesebb majd az a diák lesz, aki mind a négy típusú foglalkozást igénybe vette, tehát 25 órát töltött magánórákon, 25 órát töltött csoport órákon, 25 órát töltött beszédgyakorlással és 25 órát volt különböző közösségi eseményeken.

Ez a diák lényeges előnyre tesz szert a többiekhez képest, hisz életszerübben merült el az angol tanulásban.

Természetesen ez egy ideális modell. Megértjük, hogy  mindenkinek vannak különböző lehetőségei és költségei és az órákat és a tanulási mátrixot a lehetőségek és a kötöttségek mentén kell megválasztani, úgy  hogy az a diák élethelyzetéhez a leginkább közel essen.

Annak érdekében, hogy a diákjaink a lehető legtöbbet tudják kihozni egy adott mennyiségű időből vagy a rendelkezésre álló keretből, ezért érdemes tudni, hogy mi is a leghatékonyabb tanulási modell számukra.


A mátrix modell több előnyt kínál a Cafe English diákjai számára az angol nyelv tanulásában. Az egyik legfontosabb előnye, hogy változatos tanulási lehetőségeket biztosít, így a diákok különböző tanulási formákban találkozhatnak az angol nyelvvel, akárcsak a való életben. Talán ez a modell közelíti meg leginkább azt az élethelyzetet, mintha az ember külföldre költözne nyelvet tanulni. Ez a modell a magánórák, csoportos angol órák, az angol beszédgyakorló foglalkozások és közösségi események kombinációjára épül, melyek mind egymást erősítik és kiegészítik.

A diákok számára ez azzal az előnnyel jár, hogy nem csupán egyoldalúan, hanem holisztikus módon fejleszthetik nyelvtudásukat. Az anyanyelvi környezet, amelyet az anyanyelvi tanárok biztosítanak, segíti az angolul való gondolkodás kialakulását és elmélyíti a nyelvi ismereteket. A különböző foglalkozások kombinálása lehetőséget ad arra, hogy a diákok a nyelvet különböző kontextusokban gyakorolják, ami javítja a gyakorlati alkalmazás készségét.

A Cafe English egyedi mátrix modelle lehetővé teszi a diákok számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban sajátítsák el az angol nyelvet, kevesebb erőfeszítéssel. Azok a diákok, akik kihasználják a modell nyújtotta lehetőségeket, hamarabb jutnak el a kitűzött nyelvi szintre, mivel az egymást kiegészítő foglalkozási típusok szinergikusan hatnak. Például, a magánórák mélyebb megértést és személyre szabott tanulást tesznek lehetővé, míg a csoportos órák és közösségi események a kommunikációs készségek fejlesztésében segítenek.

Ez a modell rugalmas is, hiszen a diákok a saját élethelyzetükhöz és lehetőségeikhez igazíthatják a részvételt. A mátrix modell tehát egy átfogó és alkalmazkodó tanulási keretet biztosít, amely maximalizálja a nyelvtanulási eredményeket és élményt.

További bejegyzések

Fehér inges férfi egy kényelmes fotelben, körülötte otthonos berendezés és zöld növények. A Cafe English a leghatékonyabb angol tanulás módszereit alkalmazza.A beszédcentrikus angol tanfolyam alapítója mosolyogva ül egy barna fotelben, lámpa és növények a háttérben. A Cafe English angol nyelvoktatást kínál.

Jelentkezz kötelezettségmentes ingyenes konzultációra!

  • kb. 20 perces konzultáció online vagy személyesen, hogy felmérjük az igényeidet és megfelelő javaslatot tudjunk adni.
  • Célok meghatározása
  • Ideális tanfolyam, optimális mátrix kiválasztása
  • Kérdések tisztázása
jelentkezés
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.