Angol oktatás során mind a magánórákon, mind a csoportos foglalkozásokon kizárólag anyanyelvű tanárok vannak. A mentoraink, ahogy hívjuk őket, egyáltalán nem beszélnek magyarul, de ettől nem kell félni. Egyrészt ezzel próbáljuk megteremteni azt az anyanyelvi környezetet, ami abban segít a diákoknak, hogy kialakuljon az angolul való gondolkodás. Másrészt ez adja meg a hiteles angol nyelvoktatás alapjait.

A leghatékonyabb tanulás szempontjából az általunk létrehozott mátrix tanulási modellt tartjuk a legideálisabbnak,  ami azt jelenti, hogy a diáknak lehetőséget biztosítunk, hogy különböző formákban találkozzon az angol nyelvvel. Pont úgy, mint az életben. Azt tapasztaltuk, hogy azok a diákok, akik kihasználják a magánórák, csoportórák, beszédgyakorló foglalkozások és a közösségi eseményeken való részvételt, azoknál hamarabb ragadnak meg a szavak és gyorsabban fejlődnek, mint azok a diákok, akik csak egyoldalúan – mondjuk csak magánórák formájában tanulnak. Az egyes foglalkozási típusok egymást jól kiegészítik és egymást határozottan erősítik. Ezért a diák hamarabb jut el a céljának kitűzött szintre.

A mátrixunkban négy modult hoztunk létre. Az egyik az idézőjelben „klasszikus  magánóra”, a csoportóra, ahol maximum 5 diák van egy csoportban, ugyanakkor ezek mellett két nagyon fontos új elemünk is van. Az egyik a beszédgyakorló foglalkozás és a másik a közösségi események.

Hogyha a diák ezeken a kötetlen foglalkozásokon is ugyanolyan szorgalommal részt vesz, mint amúgy a formális oktatásban, akkor lényegesen hamarabb tanul meg angolul, mint hogyha mondjuk csak magánórákat vesz.

Máshogy fogalmazva. Hogyha a diák rendelkezik 100 órányi idővel és az ehhez szükséges anyagi erőforrással, akkor nagy valószínűséggel akkor fog a legrövidebb idő alatt a legnagyobb fejlődést felmutatni, hogyha a mátrix minden egyes lehetőségét kihasználja.

Ha veszünk 5 diákot, akik közül négyen csak egy-egy típusú foglalkozást választanak és az ötödik diák minden típusú órán részt vesz, akkor a legeredményesebb majd az a diák lesz, aki mind a négy típusú foglalkozást igénybe vette, tehát 25 órát töltött magánórákon, 25 órát töltött csoport órákon, 25 órát töltött beszédgyakorlással és 25 órát volt különböző közösségi eseményeken.

Ez a diák lényeges előnyre tesz szert a többiekhez képest, hisz életszerübben merült el az angol tanulásban.

Természetesen ez egy ideális modell. Megértjük, hogy  mindenkinek vannak különböző lehetőségei és költségei és az órákat és a tanulási mátrixot a lehetőségek és a kötöttségek mentén kell megválasztani, úgy  hogy az a diák élethelyzetéhez a leginkább közel essen.

Annak érdekében, hogy a diákjaink a lehető legtöbbet tudják kihozni egy adott mennyiségű időből vagy a rendelkezésre álló keretből, ezért érdemes tudni, hogy mi is a leghatékonyabb tanulási modell számukra.

További bejegyzések

Jelentkezz kötelezettségmentes ingyenes konzultációra!

  • kb. 20 perces konzultáció online vagy személyesen, hogy felmérjük az igényeidet és megfelelő javaslatot tudjunk adni.
  • Célok meghatározása
  • Ideális tanfolyam, optimális mátrix kiválasztása
  • Kérdések tisztázása
jelentkezés
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.