Egyéni órák

Minden magánóra anyanyelvű angol tanárral folyik.  A te tempódban, a te időbeosztásodhoz igazodva, a te témaválasztásod alapján haladunk. Akkor ajánljuk neked az egyéni órákat, ha:

 • szakmai szókincsed szeretnéd felépíteni vagy fejleszteni
 • nyelvvizsgára, érettségire vagy emelt szintű érettségire készülsz
 • állásinterjúra készülsz
 • extra sebességgel szeretnél haladni
 • speciális kommunikációs képzésre van szükséged
MEGNÉZEM A KÉPZÉSEKET
Egyéni angol órák a Café Englishnél
Kicsoportos, maximum 5 fős angol órák a Café Englishnél

Kiscsoportos órák

Három különböző méretű csoport közül választhatsz:

 • Páros (DUO)
 • Hármas (TRIO)
 • Kiscsoport (4-5 fő)

A kiscsoportos órák egyesítik az egyéni és a társas tanulás előnyeit:  A legnagyobb csoportban is maximum 5 fő van, így barátias a hangulat, mindenkire jut elég idő hogy gyakorolni tudja a beszédet.

Ez különösen fontos, hiszen a Café English módszer titka a beszédközpontú, kommunikációt fejlesztő órákban rejlik.

Az órákon mindig ugyanaz az oktató, egy angol anyanyelvű tanár. A csapat tagjai is állandóak, így együtt fogtok majd fejlődni, egyforma tempóban.

MEGNÉZEM A KÉPZÉSEKET

Mit tanulhatsz nálunk?

Olyan köznyelvi angolra tanítunk, amit azonnal, gondolkodás nélkül be tudsz vetni, ha a munkádban vagy szabadidőben kell használnod az angol nyelvet.

A klasszikus témaköröket (ismerkedés, város látogatás, közlekedés mesélj magadról, a munkádról, az orvosnál, utazás stb. ...) minden esetben aktuális napi témákkal egészítjük ki. Ezáltal a szókincsed észrevétlenül, de folyamatosan bővül. Egyre gördülékenyebben, választékosabban, egyre angolosabban tudsz majd beszélni anélkül, hogy megerőltető lenne a tanulás.

Fejlődés és szinten tartás. Figyelünk arra, hogy ne csak új szavakat, kifejezéseket tanulj, hanem folyamatosan átismételjük a már tanultakat és ezzel szinten tartsuk az angol tudásod.

Módszertan és a tanórák menete

CÉL

A fő célunk a hétköznapi, köznyelvi angol nyelvtudás fejlesztése.

Abban szeretnénk segíteni, hogy a beszéded rutinos, folyékony és gazdag legyen. Beszéd közben ne kelljen gondokodnod, hanem azonnal ki tudd magad fejezni, természetes módon, angolosan. (Mellőzd a HungLish-t). Szeretnénk, ha elmúlna az a belső feszültség, ami az angol nyelven történő megszólalással jár. Különösebb félelem nélkül, önbizalommal tudd használni az angolt.

Segítünk, hogy a passzív szókincsed aktívvá váljon és hogy elérj egy kb. 6000 szavas aktív szókészletet.

HÁZIFELADAT

A feledhetetlen hangulatú élményórák alapja a jó házifeladat.

Ahhoz, hogy az órán aktívan részt tudj venni egy szerepjétékban, vagy folyékonyan elő tudj adni egy prezentációt vagy egy könyv- filmbeszámolót, vagy érdemben vitatkozni tudj, fontos hogy az órákra felkészülten érkezz. Ezért a nyelvi fejlődésed szempontjából fontos szerepe van a házifeldatoknak.

A házi feladatnak (szóbeli) köszönhetően mindenki felkészülten érkezik az órára, így itt már a beszélgetésre tudsz koncentrálni és nincs stressz helyzet. A témák érdekesek, változatosak, és pont annyi kihívás van bennük, amennyi a fejlődésedhez kell.

Különböző projektfeladatokat fogsz kapni. Például:

 • adunk egy szintednek megfelelő novellát. Majd olvass el egy novella részletet és készülj fel egy élménybeszámolóval,
 • nézz meg egy CNN/BBC híradást és készülj fel egy élménybeszámolóval,
 • nézz meg egy TED előadást és készülj fel egy élménybeszámolóval,
 • adunk egy szerepkártyát, tanuld meg a szereped, hogy órán el tudjuk játszani. (repülőtér, taxi, fodrász, orvos, állásinterjú stb...)
 • hozz az előző nyaralásodról pár fényképet és mesélj róla
 • adunk vita témát. Készülj fel odahaza, a téma mellett vagy ellen.

Több tucat házifeladat modulunk van, amiből minden órán csak egy-egy modult fogsz kapni. A házifeladat mennyiségét mindíg összehangolja veled a tanár. Az ideális, ha napi szinten 30-45 percet foglalkozol a nyelvvel. Ez igényeid alapján lehet több vagy kevesebb is.

ÉLMÉNY ÓRÁK

Amikor megérkezel órára, az izgalmas beszélgetések során csiszolgatjuk, mélyítjük el a tudásodat. Az anyanyelvű tanárod folyamatosan javít és visszacsatolást ad. Igazán érdekes és pörgős órák várnak rád!

Az óra bemelegítő beszélgetéssel kezdődik, kávé és tea mellett, majd házi feladat témáin megyünk végig. Meghallgatjuk a beszámolód, megnézzük a prezentációd, vitatkozunk, szerepjátékot játszunk.

Ezután következhet az általános  kiejtés javítás, zenehallgatás vagy dalszöveg-elemzés, egy sorozat- vagy filmrészlet megtekintése (imádjuk a Jóbarátokat!), hallott szövegértés fejlesztése. Az órákat színesítik még a szókincs- és beszédfejlesztő társasjátékok, továbbá gyakorlati köznyelvi szólásokat tanulunk, vicceket, újságcikkeket olvasunk,  YouTube videókat nézünk és beszélünk a témával kapcsolatban.

Kimeríthetetlenül sok témánk van arra, hogy a diákok ösztönözve érezzék magukat arra, hogy végigbeszéljék az órát.

Az aktív anyanyelvi környezet garantálja, hogy a tanulóink szókincse folyamatosan fejlődjön, egyre könnyebben, gyorsabban, illetve, hogy egyre angolosabban beszéljenek.

Hogyan mérheted a fejlődésed?

A képzéseinket 8 szinten tartjuk, melyek a következők:

 • Kezdő 1 és 2
 • Előhaladó 1 és 2
 • Középhaladó 1 és 2
 • Haladó 1 és 2

Minden tanfolyamot úgy alakítottunk ki, hogy egy egész szintent fejlődhess. A tanfolyamok szóbeli vizsgával zárulnak, melyet ha teljesítesz, akkreditált diplomával jutalmazunk.

A képzések során 7 kommunikációs készséget fejlesztünk

Angolul
gondolkodás

Helyes
mondatalkotás

Hallott
szövegértés

Beszéd-
sebesség

Kiejtés

Szókincs

Önbizalom

Digitális könyvtár a Café Englishben

Digitális könyvtár

Nálunk az órák között is tanulhatsz: többszáz kötetes online könyvtárunk van, ahol rengeteg könnyed, komoly, klasszikus vagy modern könyvből válogathatsz a szintednek megfelelően.

A modern szótár

Tudtad, hogy a szókártya egy különösen hatékony módja annak, hogy új szavakat tanulj meg? Egy hátránya van csupán… el kell készíteni. Nálunk ingyenesen kapod meg a világ egyik legelterjedtebb szókártya-rendszerét, feltöltve az alapszókinccsel. A szótár a telefonodon vagy a számítógépeden elérhető. Neked már csak az új szavakra kell koncentrálnod. Bárhol is vagy, könnyedén tudsz felkészülni az órákra.

Szótár alkalmazás a kényelmes angol tanuláshoz a Café Englishben
Tanulj kedvenc fimjeidből és sorozataidból a Café Englishben

Tanulj a filmekből!

Szeretnél szórakozás közben is tanulni, de fogalmad sincs, hol találsz megfelelő videókat vagy filmeket? Ne is keress tovább! Mi már kiválogattuk neked a legjobbakat… Jóbarátok, Szex és New York,  David Letterman humoros műsorai, a CNN Student News naprakész híradásai, a TED érdekfeszítő előadásai és spontán választott kisfilmek a Youtube-ról… csak válogass a hangulatod szerint.

Túl a tantermen

A Café English módszer (szerintünk) a leghatékonyabb módja a tantermi angoltanulásnak. Ennél már csak egy jobb dolog létezik: élőben használni a nyelvet! Diákjainkat ezért arra ösztönözzük, hogy vegyenek részt olyan hétvégi találkozókon, ahol megismerkedhetnek Budapesten élő külföldiekkel és élőben tudják gyakorolni az angol nyelvet.

Iskolán kívüli eseményeken gyakrolhatod az angol nyelvet a Café Englishnél

Miért válaszd a Café English-t?

Dinamikus, interaktív órák

Garantáltan beszédfejlesztő képzések

Érzelmi alapú oktatás

Minimális nyelvtan, a beszédé a főszerep

Anyanyelvű angoltanárok

Kávéházi, oldott hangulat

Maximum 5 fősek a kis csoportok

Jelentkezz kötlezettségmentes ingyenes konzultációra a Café Englishnél.

Jelentkezz kötelezettségmentes
ingyenes konzultációra!

Részletek és jelentkezés
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.