A legtöbb nyelvész véleménye egyezik a tekintetben, hogy az angol nyelvben akár egymillió szó is megtalálható. Ebben nem olyan egyszerű megállapodni, hisz egy-egy szónak akár nagyon sok jelentése is lehet. Itt van például a „set” angol szó, aminek számtalan jelentését találhatjuk meg a szótárban, úgy mint: valamit beállítani, megjavítani, képviselni, felszerelni, berendezés, eszköz stb…

Aztán itt vannak az összetett szavak, ahol két teljesen külön álló szó kombinációja egy harmadik jelentést ad. Pl: sister + hood = sisterhood.

Hüvelykujj szabályként el lehet fogadni, hogy az emberek passzív szókincse kétszer akkora mint az aktív szókincse. Most nézzük meg, hogy hány szót tud egy átlagos anyanyelvű ember és hány szót kellene tudnia egy angol nyelvet tanulónak. A kutatások szerint a középiskolai végzettséggel rendelkező anyanyelvűek kb. 20.000 szavas szókinccsel, míg az egyetemet végzettek 40.000 szavas szókinccsel rendelkeznek. De valójában, amikor köznyelvi helyzetben beszélnek vagy írnak (sms, email) akkor az alkalmazott szókincsük 5000 szóra csökken. Ennek alapján, ha a szókincsedet ezen 5000 szóra fokuszálod, akkor nagyon hamar eléred az átlag anyanyelvűek minden nap, rendszeresen használt szókincsét.

Sok sikert!

További bejegyzések

Jelentkezz kötelezettségmentes ingyenes konzultációra!

  • Milyen a mostani kommunikációs készséged? Egy 10 perces kötetlen angol beszélgetés után megmondjuk.
  • célok meghatározása: ha tudjuk, hogy most hol tartasz, mit szeretnél elérni, mennyi a szabadidőd az angolra, akkor megmondjuk, hogy a célod mikor éred el.
  • Hogyan zajlanak az órák? Miért fogok néhány hónap után folyékonyan beszélni? Elmondjuk.
  • Melyik tanfolyamot vagy képzéseket válaszam? Segítünk.
Részletek és jelentkezés
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.