Az egyéni és a csoportos angolórák különbségei a Cafe English nyelviskolában

A nyelvtanulás során különböző tanulási formák közül választhatunk, melyek különböző előnyöket és hátrányokat kínálnak. A Cafe English nyelviskolánk abban különleges, hogy egyedi beszédcentrikus angol nyelvórákat kínál, különböző tanulási formákban, ahol a hangsúly az aktív nyelvhasználaton van. A következőkben bemutatjuk, hogy milyen különbségek vannak az egyéni angol és a csoportos angolórák között ebben az innovatív nyelviskolában, ahol a 90 perces csoportos órák létszáma mindig 4-5 főre korlátozódik.

Egyéni órák:Személyre szabott tanulás

Az egyéni órák során a diákoknak lehetősége van arra, hogy teljes mértékben személyreszabottan, a saját tempójukban és igényeiknek megfelelően haladjanak. Mivel ezeken az angol órákon csak a tanár és a diák van jelen, a tananyag, a feladatok és a kommunikációs modulok (prezentációk, filmösszefoglalók, narrációk,szerepjátékok, stb.) teljes mértékben az adott diák igényeihez igazíthatóak.

Az egyéni órák során a tanár teljes figyelmét a diákra tudja fordítani, ami segít abban, hogyazonnal visszajelzést kaphasson, és az óra során rögtön kijavíthassák az esetleges hibákat. Emellett az órák flexibilisek, ami lehetővé teszi a diákok számára, hogy az angol órákat a saját napirendjükbe illesszék reggel 8 és este8 között.

Vezetett foglalkozások keretén belül a tanár az egyéni órákon is házifeladatot ad, valamint az előző órákon feladott házifeladatokat is számon kéri, ellenőrizve a diák haladását, hogy biztosítva legyen a folyamatos fejlődés és az anyag megszilárdulása.

Csoportos órák: Interaktív és szociális tanulás

A Cafe Englishnyelviskolájában a 90 perces csoportos órák csoportlétszáma sosem haladja megaz 5 főt, így a tanulás itt is intenzív és fókuszált marad. A csoportos angol órák előnye, hogy a diákok különböző kommunikációs modulokon keresztül(prezentációk, filmösszefoglalók, narrációk, szerepjátékok, társasjátékok,charade game, vitatkozás, stb.) valódi élethelyzetekben gyakorolhatják az angol nyelvet.

Ezen órák során a diákoknak lehetőségük van másoktól tanulni, egymás előrehaladását segíteni és motiválni egymást. A csoportdinamika hozzájárul a tanulási folyamat élvezetességéhez és a nyelvtanulás "valóságérzetéhez", mivel adiákoknak alkalmuk nyílik különböző akcentusokkal és kifejezésmódokkaltalálkozni, ami gazdagítja a nyelvi repertoárjukat.

Mint a vezetett foglalkozások résztvevői, a csoportos angol órán résztvevő diákok is házifeladatot kapnak, amely segíti őket az órán tanultak otthoni gyakorlásában és elmélyítésében.

Melyik a jobb választás?

A választás elsősorban a diák egyéni igényeitől, időbeni lehetőségeitől és céljaitól függ.Az egyéni angol órák ideálisak lehetnek azok számára, akiknek specifikus nyelvi céljai vannak, vagy akiknek szükségük van a tanár egy-az-egyben való figyelmére és támogatására. A csoportos órák viszont ideálisak azoknak, akik szeretik a változatosságot, és akik a tanulást szociális és interaktív módon kívánják megközelíteni, mely során valós élethelyzetekben alkalmazzák a tanultakat.

Az ideális választás a Cafe English nyelviskolájában: Kombinált módszer

A Cafe English nyelviskolájában a tanulási élmény fokozására és a tanulók nyelvtudásánakoptimalizálására törekszünk. Szeretnénk, ha a diák a legrövidebb idő alatt a legnagyobb fejlődést érje el. Bár az egyéni és csoportos óráknak megvannak a maga előnyei, úgy véljük, hogy a legjobb eredményeket a két vagy több módszer (Cafe English mátrix oktatási módszere) kombinálásával érhetjük el. Az egyéni órák mélyreható és személyre szabott tanulási lehetőséget biztosítanak, míg a csoportos órák interaktívak és lehetőséget adnak különböző kommunikációs stratégiák alkalmazására és a nyelvi készségek gyakorlására.

 

 

További bejegyzések

Jelentkezz kötelezettségmentes ingyenes konzultációra!

  • kb. 20 perces konzultáció online vagy személyesen, hogy felmérjük az igényeidet és megfelelő javaslatot tudjunk adni.
  • Célok meghatározása
  • Ideális tanfolyam, optimális mátrix kiválasztása
  • Kérdések tisztázása
jelentkezés
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.